لحظه ای برای آگاهی (۲)
لحظه ای برای آگاهی (۱)
نقش حساس پدر در خانواده
لطفا جهت رویت فایل اینجا کلیک نمایید.
۹ نکته طلایی برای کنترل استرس امتحان
برنامه ریزی گامی مهم در کنترل استرس است.اعتماد بنفس خود را بالا ببرید.بالا بردن سرعت مطالعه عاملی کلیدی در کنترل استرس امتحان،تغذیه مناسب بهترین راه غلبه بر استرس. کنترل استرس امتحان یعنی از خودتان توقع زیاد نداشته باشیداز تجربیات افراد برتر و موفق در این زمینه استفاده کنید.خواب کافی داشته باشید، تفریح داشته باشید ،خودتان را با کسی مقایسه نکنید ؛کنترل استرس امتحان براحتی برایتان میسر شود.
عوامل کاهش دهنده ساعت مطالعه
عدم برنامه ریزی یا برنامه ناصحیح
برخی از دانش آموزان برای مطالعه و درس خواندن برنامه ریزی نمی کنند و صبح که از خواب بیدار میشوند تصمیم میگیرند که مثلا فلان درس را بخوانند.در این حالت به دلیل سردرگمی و نداشتن نظم ، ساعات زیادی را هدر می دهند.در بعضی موارد هم برنامه ریزی نادرست است که باعث این امر می شود.
افراط و تفریط
بسیاری از دانش آموزان با سطح خوب و قوی ، دچار مشکل افراط و تفریط (کمال گرایی) هستند. به اینگونه که برای مثال تصمیم میگیرد که هر روز مطالعه خود را از ساعت ٧شروع کرده و تا آخر شب ١۴ساعت درس بخواند .اما وقتی صبح از موعد مقرر دیرتر بلند میشود و به این نتیجه میرسد که تا آخر شب نمی تواند ١۴ ساعت مطالعه کند، تصمیم میگیرد کل روز را از مطالعه صرف نظر کرده و روز بعد با یک شروع بهتر کار خود را آغاز کند.
درگیر مسائل حاشیه ای
برخی از دانش آموزان گاهی آنقدر خود را درگیر حواشی و ابزارهای آموزشی میکنند که اصل موضوع ، یعنی امتحان و موفقیت در آن را تقریبا از یاد می برند و فراموش میکنند که کلاسها ، آزمونها و … فقط ابزاری هستند تا شما به هدف خود که همان کسب نتیجه در کنکور سراسری است برساند یا درگیرشدن به این وسواس که دوستتان در کلاسی که ثبت نام کرده است از کلاس شما بهتر است و یا در خرید کتاب و مسائلی از این دست. باید دقت داشته باشید که توجه بیش از حد به این مسائل سبب میشود تا شما زمان زیادی را بیهوده هدر دهید.
افکار مخرب و استرس های بی مورد
بعضی از دانش آموزان حین درس خواندن مدام به این فکر می کنند که سرجلسه قرار است چه اتفاقی برایشان بیفتد و چه چیزی در انتظار آنهاست. برخی هم مدام درگیر استرس این هستند که به هدف و نمره دلخواهشان نرسند.
دشمنان وقت
این مشکل را نه تنها دانش آموزان بلکه افراد دیگر نیز دارند و وقت بسیاری را صرف گوشی و یا تماشای تلویزیون میکنند. حتما پیش آمده که گوشی را دست میگیرید و یا پای تلویزیون می نشینید و قصد دارید فقط مدت کوتاهی را صرف آن کنید ولی یکدفعه به خود می آیید و متوجه میشوید که ساعتها گذشته و شما همچنان سرگرم آن هستید. در این حالت ممکن است از اینکه چند ساعت را هدر داده اید استرس بگیرید و بقیه آن روز را هم تمرکز نداشته باشید.
خندان و پرتوان باشید
پنج عامل بازدارنده در مسیر موفقیت
ترس
همه ما می ترسیم؛ اما افراد موفق تفاوت شان در این است که به جای فکر کردن به ترس ها، به آنچه می خواهند تمرکز می کنند.
توجه به ارزیابی دیگران
اگر قرار باشد فقط نگاه مان به نظرات دیگران باشد در همان جایی که هستیم می مانیم. افراد موفق مشورت می کنند اما در تصمیم گیری قائل به خود هستند.
اقدام نکردن
گاهی ما بیشتر در فکرهایمان قدم برمی داریم. باید با موقعیت ها مواجه شد و به جای غرق شدن در فکرها قدم برداشت.
نتیجه گرایی
هدف داشته باشیم اما وقتی قدم برداشتیم نتیجه را رها کنیم. توجه زیادی به نتیجه ذهن ما را ترسو می کند.
عدم خودباوری
باور نداشتن خویشتن یعنی سرد کردن انگیزه قدم برداشتن. مهم نیست که عالی باشیم.
دلایل کندخوانی
کلمه خوانی
مهم ترین و اولین دلیل کندخوانی، کلمه خوانی است. یعنی یک فرد کندخوان کلمه کلمه کتاب را می خواند و درک می کند در حالی که یک فرد تندخوان جمله خوانی، خط خوانی و حتی پاراگراف خوانی می کند.
بلندخوانی و درون خوانی
وقتی شما با صدای بلند مطالعه می کنید چون سرعت زبان موقع حرف زدن نهایتا به ۲۰۰ کلمه در دقیقه می تواند برسد باعث می شود شما سرعت پائینی داشته باشید و از طرفی بلندخوانی انرژی زیادی را از شما می گیرد و باعث می شود خیلی زود احساس خستگی کنید.
برگشت غیر ارادی چشم به عقب
وقتی مطالعه می کنید ناخودآگاه چشمتان به عقب برمی گردد و دوباره مطلبی که خوانده اید را می خوانید، این یک عادت غلط است که خیلی ها موقع مطالعه دارند.
سرگردانی چشم بین خطوط
اگر خط ها را گم می کنید و کلی زمان را برای پیدا کردن آن صرف می کنید، کافی است با خط بردن روی خطوط این مشکل را هم به راحتی حل کنید.
مکث طولانی چشم بر روی کلمات
بعضی اوقات پیش می آید که بر روی یک کلمه، گیر می کنیم که دلایل مختلفی دارد.معنی آن را نمی دانیم.تمرکز نداریم.حواسمان پرت می شود و…
محدودیت حوزه دید
افراد کندخوان حوزه دید پائینی دارند و معمولا دیدشان محدود به یک کلمه هست در حالی که افراد تندخوان حوزه دید بالایی دارند و می توانند چندین کلمه را در لحظه ببینند و درک کنند
خندان و پرتوان باشید
بخور نخورهای روزهای امتحان
تغذیه مناسب در روزهای امتحان میتواند کارایی مغز و قدرت یادگیری دانشآموزان را بالا برده و به آنها در کسب نتایج بهتر در امتحانات کمک کند.
میان وعدهها از ارزش بسیاری در زمان مطالعه به جهت افزایش قدرت یادگیری برخوردار هستند.
این میان وعدهها باید به گونهای باشند که علاوه بر تامین انرژی بتوانند پروتئین، کلسیم، آهن و ویتامینهای مورد نیاز بدن را تامین کند.
ساندویچهای خانگی مانند ساندویچ پنیر و گردو یا ساندویچ تخم مرغ بهترین میان وعده برای دانشآموزان است همچنین ساندویچ ارده و کره و مربا نیز برای بچههای کم وزن میتواند مفید باشد.
مصرف انواع خشکبار مانند انجیر خشک و کشمش، انواع برگهها مانند برگه آلو و زردآلود و نیز مصرف انواع مغزها مانند پسته، بادام و گردو را نیز برای میان وعده مناسب می دانند.
مغزها و به ویژه پسته نقش موثری در افزایش بهرههوشی داشته و منبع غنی آهن به شمار میروند همچنین مصرف شیر به همراه خرما و کیک را توصیه می کنند؛ این مواد علاوه بر تامین انرژی، کلسیم و پروتئین مورد نیاز بدن را تامین میکنند.
مصرف انواع میوه مانند سیب و نیز انواع مرکبات مانند پرتقال را برای میان وعده مناسب می دانند.
مصرف نوشیدنی مناسب را به هنگام مطالعه بویژه شب امتحان بسیار حائز اهمیت است دانشآموزان به جای نوشیدن قهوه که کافئین بسیار دارد، بهتر است از آبمیوه خانگی، شیر و چای سبز استفاده کنند.
در روزهای امتحان از خوردن وعدههای نهار و شام سنگین خودداری کرده و پنج یا شش وعده غذای سبک را در طول روز داشته باشند.
کارشناسان صبحانه را مهمترین وعده غذایی بویژه برای دانشآموزان می دانند و اظهار میکنند:در طول شب قند بدن به شدت افت کرده و ضروری است تا در ابتدای صبح وعده غذایی سرشار از انرژی، پروتئین و کلسیم و فیبر مصرف شود تا بتوان بدن را برای داشتن یک روز کاری آماده کرد.
در پایان مصرف ماهی و انواغ مغزها، گوشت و تخم مرغ و نیز انواع میوه و سبزیجات را بصورت متعادل در افزایش کارایی مغز موثر است.
با آرزوی سلامتی، شادابی، تندرستی برای شما…
سه راهکار برای رهایی از حواس پرتی
برنامه ریزی
یکی از راه مقابله با این موضوع برنامه ریزی دقیق برای تک تک ساعت های خود و وفادار ماندن به آن است برای ساعت های خود برنامه ریزی تهیه کنید و مرتبا خود را به اجرای آن ترغیب کنید.
فکراتو رو کاغذ بنویس
هر زمانی که حواست پرت شد به خودت بگو من الان باید اینجا باشم و هر فکری که تو ذهنت اومد رو روی کاغذ بنویس و به خودت بگو بعدا بهش فکر میکنم!
تلقین مثبت
مدام به خودت بگو که من اگه مطالعه خودم رو طبق برنامه انجام بدم حتما موفق میشم و بدون شک به رشته مورد علاقه ام میرسم. ولی اگه طبق برنامه پیش نرم از هدفم دور میشم.
راهکارهای تربیتی
لطفا جهت رویت فایل اینجا کلیک نمایید.
حال را دریابیم
لذت بردن را یادمان ﻧﺪﺍﺩﻧﺪ !از گرما می نالیم. از سرما فرار می کنیم. در جمع، از شلوغی کلافه می شویم و در خلوت، از تنهایی بغض می کنیم. تمام هفته منتظر رسیدن روز تعطیل هستیم و آخر هفته هم بی حوصلگی تقصیر غروب جمعه است و بس!ﻫﻤﯿﺸﻪ ﺩﺭﺍﻧﺘﻈﺎﺭ ﺑﻪ ﭘﺎﯾﺎﻥ ﺭﺳﯿﺪﻥ ﺭﻭﺯﻫﺎﯾﯽ ﻫﺴﺘﯿﻢ ﮐﻪ ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﺭﻭﺯﻫﺎﯼ ﺯﻧﺪﮔﯿﻤﺎﻥ ﺭﺍﺗﺸﮑﯿﻞ ﻣﯿﺪﻫﻨﺪ:ﻣﺪﺭﺳﻪ.. ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻩ .. ﮐﺎﺭ..ﺣﺘﯽ ﺩﺭﺳﻔﺮﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺑﻪ ﻣﻘﺼﺪ ﻣﯽ ﺍﻧﺪﯾﺸﯿﻢ ﺑﺪﻭﻥ ﻟﺬﺕ بردن ﺍﺯ ﻣﺴﯿﺮ!هیچکسدر هیچجای زمین بقچه ای همراهش نیست که برایمان حال خوب بیاورد…هنر این است که بلد باشیم شاد باشیمو شادی بیافرینیم…
مهارت نه گفتن
مهارت نه گفتن وجرات ورزی یکی از مهارت های مهم زندگی است؛این مهارت به معنای مخالفت محض با دیگران نیست، بلکه به معنای اعتماد به نفس و پافشاری بر حقوق خود است. شما می توانید خیلی مودبانه به درخواست های غیر منطقی دیگران پاسخ منفی دهید. با تمرین در موقعیت های واقعی زندگی می توانید این مهارت را کسب کنید. در ابتدا از موقعیت های کوچک و کم خطر شروع کنید.
مهارت های فرزندپروری
فرزندتان را دوست داشته باشید و با کارها و رفتارتان این عشق را به او نشان بدهید
در دوست داشتن و عشق به فرزندان، زیادهروی معنایی ندارد و دوست داشتن فرزندان موجب لوس شدن آنها نمیشود.تنها چیزهایی که بهنام عشق به او میدهید (مانند ولخرجی زیاد، نرمی و ملایمت بیاندازه، انتظارات پایین و حمایت بیشازحد) میتواند موجب لوس شدن فرزندتان شود. وقتی بهجای عشق واقعی این چیزها را به فرزندتان میدهید، او را لوس میکنید. بهسادگی میتوانید به فرزندتان نشان بدهید که او را دوست دارید: فقط کافی است در آغوشش بگیرید، با او وقت بگذرانید و به مشکلات و حرفهایش گوش بدهید.انجام دادن چنین رفتارهای پر از عشق شما موجب ترشح هورمونهای احساس خوب، مانند اکسی توسین ، اپیوئیدها و پرولاکتین میشود. این موادشیمیایی عصبی سبب رسیدن به آرامش عمیق و نیز ایجاد گرمای عاطفی و رضایت میشوند.
این احساسات انعطافپذیری و توانایی تحمل مشکلات در فرزندتان را بالا میبرند و البته، به برقراری ارتباط صمیمیتری میان ما و فرزندمان میانجامند.
مثبت نگری
لطفا جهت رویت فایل اینجا کلیک نمایید.
رفاقت ماندگار
هر چقدرم تکنولوژی پیشرفت کنه نیاز ما به کتاب کم نمیشه که هیچ، زیادم میشه!
اصلا تکنولوژی هم خودشو با کتاب شارژ میکنه!
مدیریت افکار و احساسات دردناک
برای اکثریت ما، رهایی از افکار و هیجاناتِ ناخواسته، وقتی که در حد ملایماند، کار سختی نیست. وقتیکه کمی مضطرب، اندکی عصبانی، یا کمی غمگینیم، معمولاً میتوانیم این احساسات را نادیده بگیریم، حواسمان را پرت کنیم، و یا مثبتاندیشی کنیم، و از این طریق احساس بهتری به خودمان بدهیم.
اما هرچه این افکار و احساساتِ دردناک شدیدتر میشوند، انجام این کار سختتر میشود. بهعنوانمثال، وقتی ما کمی از چیزی غمگین باشیم، اگر خوراک لذیذی بخوریم – شکلات، چیپس، یا بستنی و یا هر چیز دیگری که برایمان لذتبخش باشد- اغلب متوجه میشویم که این غذای لذیذ بهطور موفقیتآمیزی حواسمان را از آن احساسات ناخوشایند پرت میکند. اما اگر شدیداً از چیزی غمگین باشیم، و از همین روشهای حواسپرتی استفاده کنیم، بینتیجه خواهد بود. اغلب ما حتی مزهٔ غذا را هم در چنین شرایطی متوجه نمیشویم و هیچ حس خوشایندی نخواهد داشت.
بههمینترتیب، اگر از موردی که خیلی خطرناک و تهدیدآمیز نیست، اندکی نگران و مضطرب باشیم، و بعد در مورد آن به طور منطقی و عقلانی فکر کنیم (مثلاً با دقت حقایق موجود را بررسی کنیم و خطرات واقعی را محاسبه کنیم)، یا تکنیکهای آرامسازی بدنیِ ساده را انجام دهیم (بهعنوانمثال، چند نفس آرام بکشیم)، برای اکثریت ما، این اقدامات بهسرعت اضطرابمان را کاهش میدهد، آراممان میکند و نگرانیمان رفع میشود. اما اگر شدیداً از موردی که یک خطر جدی و واقعی است مضطرب باشیم، چنین راهکارهایی مؤثر واقع نمیشود. اگر شما برای یک جراحی جدی به بیمارستان رفته باشید که ریسک بالایی هم دارد، چطور تفکرِ مثبت، آرامسازی بدنی، یا حواسپرتی شما را از احساس اضطراب خلاص میکند؟ مطمئناً، ممکن است که در کوتاهمدت با چنین روشهایی احساس آرامش کنید، اما چقدر طول میکشد که چنین احساساتی بازگردند؟
به همین دلیل است که ما نیاز داریم مهارتهای #ذهن_آگاهی #پذیرش، و شفقتورزی به خود را بیاموزیم. بدینترتیب میتوانیم به طرز انعطافپذیرتری به افکار و احساسات دردناک پاسخ بدهیم. میتوانیم فضایی را برای آنها ایجاد کنیم. به جای جنگ با آنها میتوانیم با آنها صلح کنیم. میتوانیم اجازه دهیم در ما جریان پیدا کنند، اجازه دهیم بیایند و بمانند و در موقع مناسب بروند. این مهارتها به راحتی حاصل نمیشوند، اما ارزش این را دارند که زمان و تلاشی را صرف آنها کنیم.
انسان خوشحال
تعبیر جالبی از انسان خوشحال
این تعبیر بسیار از تعریفِ عادی و معمولِ خوشحالی فاصله دارد.
بر اساسِ این تعریف: خوشحال بودن یعنی توانمندیِ بالای ما در شکیبایی و استقامت در برابر سختی ها.
خوشحالی یعنی اطمینانی درونی به این که درد و رنج و سختی و بیماری و مرگ، جزء لاینفک زندگی ست اما هیچ کدام از آنها نمی تواند مرا از پا بیاندازد.
خوشحالی یعنی میل به زندگی علی رغم علمِ به فانی بودنِ همه چیز؛
خوشحالی یعنی در سختی ها لبخند زدن؛
خوشحالی یعنی آگاهی از توانمندی بزرگ ما برای به دوش کشیدنِ مشکلات؛
خوشحالی یعنی بعد از هر زمین خوردن همچنان بتوانیم بلند شویم، بعد از هر گریه همچنان بتوانیم بخندیم و لبخند بر لبِ دیگر همنوعان بیاوریم؛
خوشحالی یعنی حضورِ کاملِ ما در هستی،
خوشحالی یعنی همچون رود، جاری بودن و در حرکت بودن، عبور کردن و به عظمتی بی پایان چشم دوختن؛خوشحالی یعنی توانایی ما به گفتنِ یک آریِ بزرگ به زندگی؛
خوشحالی یعنی ادامه دادن…
مهارت خودآگاهی و خودشناسی
لطفا جهت رویت متن اینجا کلیک نمایید.
نکات طلایی در مدیریت زمان
۱-خورشید امروز ، خورشید دیروز نیست فریب نخورید!
۲-اگر خلبان خوبی برای زمان خود نباشید، یا سقوط می کنید و یا درآسمان راه را گم می کنید!
۳-وقت کشی همان خودکشی است بی سروصدا!
۴-برنامه ریزی یعنی ذخیره سازی زمان
۵-درجنگ با زمان عده ای غالب و بسیاری مغلوبند.
۶-سعی کنید همیشه قربانی زمان خود نباشید ، بلکه زمان را قربانی موفقیتهای خود نمایید.
۷-سعی کنید صدای تیک تیک ساعت را بشنوید
۸-وقت، ماده خام زندگیتان است ، شما چطور آنرا عمل می آورید؟
۹-اگر قادر نیستیم زمان را متوقف کنیم ، حداقل می توانیم نحوه استفاده از آن را تحت کنترل داشته باشیم
۱۰-انسان بزرگ هم از عرض زندگی و هم از طول زندگی خود بهره برداری می کند.
یک فنجان تفکر
مهرورزی به خویشتن:
۱- به خودتان ایمان داشته باشیدوقتی اوضاع سخت میشود، گاهی بهترین راه این است که فقط به خودتان باور داشته باشید. تلاشهایی که شما را به اینجا رسانده را به یاد بیاورید و بدانید که ایمان به خود، شما را به هر جایی که بخواهید میبرد.
۲- جملات تأکیدی مثبتهمان جملاتی که با “من عالی هستم و از پس هرکاری برمیآیم” آغاز و با “از اعماق وجودم اطمینان دارم که واقعیت دارد” تمام میشوند. این جملات نه تنها مسیر شما را تغییر میدهند بلکه حال بدتان را نیز از این رو به آن رو میکنند.
۳- دور و برتان را شلوغ کنیدالبته با کسانی که به شما انگیزه میدهند و با جملات مثبتی از شما یاد میکنند.
۴- به آینه نگاه کنید و از چیزی که میبینید تعریف کنیدمیدانید که تعریف و تمجید کردن خیلی مؤثر است. پس به جای اینکه همهی آن را نصیب دیگران کنید، یکی را هم رو به آینه بگویید و ببینید که چقدر گل از گل تصویرتان میشکفد.
۵- به غریبهای کمک کنیدبا غریبهای به مهربانی رفتار کنید. شاید غافلگیر شوید که همان غریبه، چرخهای که شما آغاز کردهاید را ادامه و محبت شما را به دیگران انتقال خواهد داد.
۶- به دوستی زنگ بزنید و به او بگویید که چقدر برایتان ارزشمند استتصور کنید چه حسی به شما دست میداد اگر کسی که مدتی است با او حرف نزدهاید، با شما تماس بگیرد و بگوید که چقدر شما عالی هستید. حالا تصور کنید که چه حسی به آنها دست خواهد داد اگر شما این کار را در قبال آنها انجام دهید. پس انجامش دهید!
۷- یک چیزی بخوانیدگاهی از دنیا ارتباطتان را قطع کنید و با کتاب مورد علاقهاتان یک گوشهی دنج خلوت کنید. همان کتابی که بیش از پنج بار خواندهاید و هر بار که آن را میخوانید، غیرممکن است که بتوانید بگذاریدش کنار. پس آن را بردارید و در دنیایی متفاوت از دنیای فعلیتان غوطهور شوید.
بیان خشم به روشی کارا
همه ما باید بیاموزیم که در بیان سالم خشم ، ابتدا نیازمندیم که احتیاجات و نیازهای خود را روشن و واضح شناخته و سپس بروشی کاملا محترمانه و بدون طلبکاری و فشار ، به همراه زبان ” من نیاز دارم” به دیگری انتقال دهیم که چه میخواهیم.در کل این مسیر، همیشه نیازمندیم که اگاه باشیم به دیگری در کلام ما اسیب و تحقیری وارد نگردد.
ما میدانیم که فقط میتوانیم از دیگران درخواست کنیم و نه به انها دستور دهیم.هیچگاه دنیای بیرون در کنترل ما نیست. ما فقط مخیر به انتخاب پاسخ به محیط هستیم.بنابراین ، خشم سالم نشانه قدرت و پرخاش ما حصل احساس ناتوانی و ترسی ست که با خشم ناکارا در حال پوشش ان هستیم و جز تخریب ثمری دیگر نخواهد داشت.ما نیازمند شیوه ای از گفتگو هستیم که در ان برد هردو سمت ارتباط و دریافت نیازهای هردو گنجانده شده باشد.
نیاز به بقا خودآگاهی
روانشناسی تحلیلی رنجها را از بین نمیبرد، بلکه به رنجها معنا میدهد.
رنج چیست ؟ معنا چیست ؟ چطور میشود این دو را در هم تنید؟
«رنج»آنچه ما به عنوان زندگی میشناسیم، بازهای است در طیفی بینهایت از بودن، بازهای بین تولد تا مرگ؛ وقتی توانمند باشیم در مرحله آگاهی/خودآگاهی قرار میگیریم؛ متوجه محیط خود شده، آن را ادراک میکنیم و رنج در این مرحله ظهور میکند.ما در مسیر طولانی تکامل به الگوهایی ذهنی مجهز شدهایم که کارشان مرزبندی بین پدیدهها است و آنها را به دو دسته کلی تقسیم میکند، پدیدههای حافظ بقا و پدیدههای ضد آن.وقتی در موقعیتی گیر میافتیم که خود را ناتوان از مقابله یا فرار از عوامل تهدید کننده بقا مییابیم، دچار حالتی میشویم که در ساحت فیزیک “درد” و در ساحت روان “رنج” نام دارد.
«معنا»معنا در قلمرو کلمه، ترجمهای از مفاهیم دیداری و گفتاری به مخاطب است. شکل پیچیدهتری از معنا را میتوان در قلمرو زندگی یافت، آنجا که دوباره پای بقا وسط میآید و ذهن ما موقعیتها را به همان دو دسته بالا تقسیم میکند، آنهایی که حافظ بقا هستند و آنهایی که بر ضد تداوم آن هستند.معنای زندگی را میتوان ادراک ذهن قلمداد کرد، ادراکی از چرایی و چگونگی هر چیز که معلوم و ممکن است.
«رنج، معنا»چطور میشود رنج را به معنای زندگی تبدیل کرد؟چطور میشود رنج را طوری تفسیر کرد که به معنای تداوم زندگی باشد؟ رنجها را چطور میتوان عامل بقا تلقی کرد؟
گام اول برای این کار آگاهی است، آگاهی از اینکه در هر رنجی میتوان معنای زندگی را جست و مسیر این جستن در هر فرد منحصر به خود اوست.گام دوم است، خودآگاهی یعنی آگاهی از اینکه ما معنا را نمیجوییم، آگاهی از مائی که خود، معنا ساز هستیم و فراتر از آن، آگاهی از این که، ما خودِ معنا هستیم.
مهارت تفکر انتقادی
مهارت کنترل استرس
لطفا جهت رویت فایل اینجا کلیک نمایید.
ویژگی های محیط مطالعه
*یک مکان ثابت را برای مطالعه انتخاب کنید:سعی کنید در یک مکان ثابت مطالعه کنید نه اینکه برای مطالعه مدام از مکانی به مکانی دیگر جابهجا شوید. چرا که برای افزایش تمرکز خود ضروری است که به یک محیط ثابت عادت کنید.
*محیط مطالعه باید به طور نسبی ساکت و آرام باشد:مکانی که در آن مطالعه میکنید باید ساکت و آرام باشد اما نه بهصورت مطلق؛ سکوت مطلق برای شما اصلا مناسب نیست چرا که در آزمون ها، سکوت مطلق وجود ندارد و سر و صداهای گوناگونی و جود دارد، پس باید از همین حالا خود را به شرایطی عادت دهید که بتوانید در جلسه کنکور نیز تمرکز خود را حفظ کنید.اگر ترجیح میدهید کتابخانه را برای درس خواندن انتخاب کنید باید به یاد داشته باشید که بسیاری از کتابخانهها شرایط مناسبی ندارند و رفت و آمد و سر و صدا در محیط آنها زیاد است.
*ویژگی های مکان مطالعه مناسب:شرایط دمایی و نور مکان مطالعه باید مناسب باشد.محیط مطالعه شما باید دارای دما و تهویه مناسب و نور کافی باشد. دمای نامناسب محیط می تواند آزار دهنده باشد و موجب بیماریتان شود. اگر محیط تهویه مناسبی نداشته باشد در کاهش سطح انرژی شما برای درس خواندن بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
*محیط مطالعه خود را تمیز نگه دارید تا هیچ چیز اضافهای باعث بر هم زدن تمرکز شما نشود.نور مکان مطالعه باید مناسب باشد نه بیش از اندازه زیاد و نه کم باشد؛ مناسبترین نور، ترکیبی از نور زرد و سفید است.فضای مطالعاتی شما باید دارای رنگآمیزی نشاط انگیزی باشد چرا که شما در طول شبانهروز مدت زیادی را در آنجا سپری میکنید پس محیط باید فضای روح انگیز و نشاط آوری باشد تا شما در حین درس خواندن احساس خستگی و بیانگیزگی نداشته باشید.
*وجود ساعت و برنامه مطالعاتی روی دیوار:برنامهریزی مطالعاتی خود را در مکان مطالعه داشته باشید تا مدام جلوی چشمتان باشد و تمام تلاش خود را برای رسیدن به اهداف تعیین شده و برنامهریزیتان به کار ببندید.در اتاق مطالعه خود یک ساعت داشته باشید. ساعت علاوه بر اینکه به اجرای برنامهریزی شما بهطور منظم کمک میکند موجب ایجاد انگیزه بیشتر برای مطالعه میشود و به شما نشان میدهد برای چه مدت مطالعه میکنید. با استفاده از یک ساعت مطالعه خود را زمانبندی کنید تا کم کم مطالعهتان شکل منظمتری بگیرد.در ضمن ناگفته نماند که هرگز به صورت دراز کشیده درس نخواندی زیرا باعث ایجاد احساس خوابالودگی و سستی میشود پس بهتر است پشت میز مطالعه کنید.
مطالب تدریس شده در هفته چهارم مهر ماه
مطالب تدریس شده کلاس مشاوره این هفته:
*استفاده از انواع روش های تست و کاربرد آنها
*استفاده از تغذیه مناسب و تاثیر آن برحافظه و میزان انرژی
*تکنیکهای نوین افزایش تمرکز
روش مطالعه صحیح
لطفا جهت رویت فایل اینجا کلیک نمایید.
انگیزشی
جهت رویت فایل اینجا کلیک نمایید.
آرامش اعصاب
جهت رویت فایل اینجا کلیک نمایید.
تنظیم وقت (مشاوره دهم)
نکاتی درباره بهبود روابط والدین و نوجوانان (مشاوره دهم)
نکات تغذیه ای ایام امتحانات (مشاوره دهم)
برای مشاهده اینجا کلیک کنید.
نکات لازم برای امتحانات ترم دوم (مشاوره دهم)
آیا شما توی زندگیتون انضباط دارید؟ (مشاوره دهم)
روش های آمادگی ازمون جامع (مشاوره دهم)
برای دریافت فایل اینجا کلیک کنید.
به شکست ها فقط و فقط به چشم تجربی نگاه کن (مشاوره دهم)
انگیزشی🧎♀️🚶♀️🏃♀️
کاربرد #شکست توی زندگی؛
👈 “کسب تجربه” ست🌟
نه غصهخوردن و متوقف شدن! ❌
پس رفیق جان؛ ):👀
ناامید نشو و با قدرت ادامه بده🌱
💫 واحدمشاوره
واکسیناسیون روحی با افزایش اعتماد بنفس (مشاوره یازدهم)
برای دریافت فایل اینجا کلیک کنید.
آموزش مهارتهای زندگی (مشاوره دهم)
برای دریافت فایل اینجا کلیک کنید.
خوشامد پایه دهم (مشاوره دهم)
برای دریافت فایل اینجا کلیک کنید.
مشاوره یازدهم (خواب)
برای دریافت فایل اینجا کلیک کنید.
مشاوره یازدهم (چگونه با انگیزه شویم)
برای دریافت فایل اینجا کلیک کنید.
نقش حساس پدر درخانواده (مشاوره دهم)
برای دریافت فایل اینجا کلیک کنید.
مطالعه در ماه رمضان (مشاوره دهم)
برای دریافت فایل اینجا کلیک کنید.
شش راهکار برای افزایش هوش (مشاوره دهم)
ده عادت افرادی که موفق نمی شوند(مشاوره دهم)
تلنگر(مشاوره دهم)
❣خداوند عهده دار کار حضرت یوسف شد.
🌱پس قافله ای را نیازمند آب نمود تا او را از چاه بیرون آورد سپس عزیز مصر را نیازمند فرزند نمود تا او را به فرزندی بپذیرد.
☘سپس پادشاه را محتاج تعبیر خواب کرد تا او را از زندان خارج کند سپس همه مصریان را نیازمند غذا نمود تا او عزیز مصر شود.
👈 اگر خدا عهده دار کارت شود همه عوامل خوشبختی را بدون اینکه احساس کنی برایت آماده میکند فقط با صداقت بگو کارم را به خدا می سپارم.
🤲خدایا فقط بودن تو ما را کفایت است✅
چیزهایی که با پول نمیتوان خرید(مشاوره دهم)
نقش تصمیم گیری در موفقیت (مشاوره دهم)
برای مشاهده اینجا کلیک نمایید.
هفت قاتل زمان (مشاوره دهم)
بهبود روابط والدین و نوجوان (مشاوره دهم)
آموزش کنترل استرس(مشاوره دهم)
آرامش اعصاب (مشاوره دهم)
مهارت تفکر انتقادی (مشاوره دهم)
مهارت خودآگاهی (مشاوره دهم)
کنترل استرس (مشاوره دهم)
آموزش کنترل خشم (مشاوره دهم)
عوامل انگیزشی (مشاوره دهم)
✅ با افراد مثبت نگر، فعال، با نشاط و درس خوان معاشرت کنید و از معاشرت با افرادی که 🔚 به امور معنوی و علمی توجهی ندارند اجتناب کنید.🖐🏼●°!
مشاوره دهم
📣دانشآموزان عزیز پایه دهم میدانند چطور موفق شوند؛ 💪
زیرا در این شرایط مطالعه اولویت اصلی آنهاست.👌
👈البته که باید زمانی را به خانواده، فعالیتهای فوقبرنامه و حتی تفریحات فردی اختصاص دهید؛
🚫اما به هیچ وجه نباید در مورد زمانی که برای مطالعه سپری میکنید، سهلانگاری کنید.🤏
⬅️اگر امتحان سخت و مهمی در پیش دارید و احساس میکنید برای آن آماده نیستید، آن وقت احتمالا بهتر باشد به مهمانی بزرگی که دو روز قبل از امتحانتان برگزار میشود، نروید.⚠️
😔اگر واقعا در درس زبان عقب هستید، شاید لازم باشد در مدت باقیمانده، بیخیال تماشای قسمت جدید سریال محبوبتان شوید.😒
این امر به آن معنا نیست که
🔴نمیتوانید کارهایی را که دوست دارید انجام دهید؛😉
✅بلکه باید تشخیص بدهید چه موقع مطالعه اولویت اصلیتان باشد.✅
موفقیت همه شما آرزوی من است😊
خندان و پرتوان باشید☺💪
💫واحدمشاوره
⏳(۱۴۰۱_۱۴۰۰)
قدم اول رو بردار (مشاوره دهم)
🔹همیشه اول هر کاری سخته ولی بعد که واردش میشی میبینی که اونقدرها هم که فکر می کردی سخت نبود.
🔹مهم شروع کاره. کارهات رو با نام خدا و با توکل بر خدا آغاز کن. از تو حرکت از خدا برکت.
🔹ماشین هم تا استارت نخوره راه نمیفته. قدم اول رو بردار، خدا بهت کمک میکنه.
🔹با نشستن و درجا زدن، هیچ اتفاقی نمیفته.
🔹از همین الآن شروع کن. فردا خیلی دیره…
رانندگی زمان (مشاوره دهم)
🚴 پُرتلاشِ منظم، اگه چرخهای دوچرخه هماهنگ و منظم نباشن، رکابزدنتون چقدر جواب میده؟
رانندگی زمان (مشاوره دهم)
⏰ مثل ساعت دقیق شوید!
برنامه ریزی چرا، برای چه و چند سوال دیگر از زبان آقا…
مشاوره دهم
مشاوره دهم
مشاوره دهم
مشاوره دهم
مشاوره یازدهم
مشاوره یازدهم (روش مطالعه)
مشاوره یازدهم (اتلاف وقت)
مشاوره یازدهم (آزمون و انواع تست)
مشاوره یازدهم (نکاتی در مورد تست زنی)
مشاوره دهم ( آرامش اعصاب)
مشاوره دهم (چگونه بتوانیم با استرس امتحان کناربیاییم؟)
📣اضطراب امتحان چیست؟🤔
😒همۀ ما معمولاً پیش از امتحان، به مقدار کم یا زیاد، اضطراب داریم. اگر این اضطراب کم باشد، اشکالی ندارد و حتی می تواند تاثیر مثبت نیز داشته باشد؛ اما برخی از دانش آموزان، هنگام امتحان، استرس به سراغشان می آید و اجازه نمی دهد از آنچه خوانده اند و برای آن زحمت کشیده اند، در امتحان استفاده کنند؛ در این مواقع اگر یکسری تکنیک ها را بلد باشید و از آن ها استفاده کنید، می توانید از دانش و اطلاعات خود به بهترین شکل در امتحان استفاده کنید.
😬استرس امتحان می تواند دلایل متعددی داشته باشد؛ به عنوان مثال، ترس از قبول نشدن در امتحان یا گذراندنِ تجربۀ امتحانی بد در گذشته می تواند یکی از بزرگ ترین دلایل باشد. اما شما تنها نیستید! در اینجا، نکاتی را برای حفظِ آرامش سر جلسه امتحان برایتان خواهم گفت تا بتوانید نمره ای درخور تلاشتان بگیرید.💪
۱) آماده باشید!🤗
اگر با آمادگی سر جلسه امتحان حاضر شوید، اعتماد به نفس بالاتری خواهید داشت و بهتر به سوالات جواب خواهید داد. برای کسب این آمادگی کامل: از روش های درست مطالعه و مرور استفاده کنید تا مطالب به طور کامل در ذهنتان ثبت شوند و بتوانید در امتحان از آن ها استفاده کنید.
۲) شب امتحان خوب بخوابید! 🚫
شبِ امتحانی نباشید! خواندن حجم زیادی از مطالب در شب امتحان، اصلاً راه درستی برای موفق شدن در امتحان نیست و می تواند باعث ایجاد استرس و اضطراب در شما شود.
۳) صبح امتحان صبحانه ای کامل و سالم بخورید!🥖🍳
یک صبحانه مغزی می تواند عملکرد مغزتان را بهبود ببخشد. یادتان باشد که صبحانۀ صبح امتحان نباید چرب و شیرین باشد و شما را سنگین کند. بهتر است صبحانه تان سرشار از پروتئین و کربوهیدرات های پیچیده مثل نان سبوسدار، میوه و غلات باشد.
۴) دیرتان نشود!🙍♀️
وقتی دیرتان می شود، استرس به سراغتان می آید؛ به همین دلیل، بهتر است کمی زودتر راهی جلسه امتحان شوید تا سر جلسه، آرامش بیشتری داشته باشید.
۵) افکار مثبت را در ذهنتان مرور کنید! 🧏♀️
سر جلسۀ امتحان، تصویری از خودتان در ذهن مجسم کنید که از کسب نمرۀ ایده آل خود، خشنود و خوشحالید. این تصویر و تفکر مثبت، احساس خوشایندی به شما می دهد، اعتماد به نفستان را افزایش می دهد و از استرستان می کاهد.
۶) سوال ها را با دقت بخوانید! 🙇🏼♀️
سر جلسۀ امتحان، هر سوال را با دقت کامل بخوانید و اگر امتحان تستی بود، گزینه ها را با دقت بررسی کنید. هیچ چیز بدتر از آن نیست که بعد از امتحان، بفهمید به خاطر اینکه صورت سوال را متوجه نشده اید، پاسخ را اشتباه نوشته اید!
۷) شروع به نوشتن کنید!📝
باید به سرعت شروع به نوشتن کنید؛ چراکه برگۀ سفید، استرس شما را افزایش می دهد. برای هر سوال، هر پاسخی را که به ذهنتان می رسد یادداشت کنید، بعداً فرصت دارید برگردید و پاسخ هایتان را تصحیح کنید، چراکه این شروع سریع، باعث می شود آرامش بگیرید و عملکرد بهتری داشته باشید؛ البته حتما در نظر داشته باشید که با دقت پاسخ دهید نه سرسری و نامربوط!
۸) کاری نداشته باشید دیگران چه کار می کنند!👊
سر جلسۀ امتحان، اصلاً کاری نداشته باشید دیگران چه کار می کنند. ممکن است از اینکه ببینید بقیه دارند تندتند در برگه شان می نویسند، مضطرب شوید؛ به همین دلیل، بهتر است تصور کنید که هیچ کسی غیر از شما در کلاس نیست و همۀ حواستان را به خودتان بدهید.
۹) حواستان به زمان باشد⏱️
سر جلسۀ امتحان، حواستان به زمان باشد. مدیریت زمان می تواند اضطراب شما را کنترل کند. ممکن است وقت امتحان رو به اتمام باشد و شما چندین سوالِ پاسخ نداده داشته باشید؛ در چنین شرایطی، هیچ کاری از دستتان برنمی آید و مضطرب می شوید. حواستان به زمانی که به هر سوال اختصاص می دهید، باشد. اگر زمان را طوری تنظیم کنید که بتوانید یک بار دیگر پاسخ هایتان را مرور کنید، خیلی بهتر است.
۱۰)همواره به خودتان یادآوری کنید:👌
سر جلسۀ امتحان، همواره به خودتان یادآوری کنید که باید آرامشم را حفظ کنم. اگر هم استرس به سراغتان آمد، چند ثانیه چشمانتان را ببندید و چند نفس عمیق بکشید. نفس عمیق، ضربان قلب را کاهش و سرعت مغز را افزایش می دهد. بهتر است این تکنیک را در خانه تمرین کنید. این کار، اضطراب و افکار منفی را از شما دور می کند.
💫واحدمشاوره